nyillaszarocenter

Ezek a kiegészitők elsősorban a praktikusságot szolgálják,és csak utána következik design./külső redönytok,spaletta/
Nagy jelentőségük van abban hogy meggátolják a napsugárzás bejutását a lakásba. A kozmoszból érkező energia fénnyel és hővel lát el bennünket amit nem mindig veszünk szivesen.A redőnyök és spaletták fontos szerepet játszanak abban,hogy a nem kivánatos fény és hőhatásokat a nullára redukálják.
Például ha valaki a nyári melegben leereszti a redőnyét vagy behajtja spalettáját több fokkal csökkentheti szobájának hőmérsékletét.Amennyiben klimát is üzemeltet akkor fokozott jelentősége van az árnyékolás technikának,ugyanis a klima energia felhasználását jelentősen lehet csökkenteni a fenti árnyékolókkal.
Előnye lehet még a téli időszakban is amikor belsőhő kiáramlását lehet gátolni velük.
A redőnyök anyagukat valamint az ablakokhoz való kapcsolódásukat tekintve igen széles spektrumon mozognak.Nézzük végig őket!
Anyaguk szerint lehet,fa aluminium,és műanyag.
A faredőnyök napjainkban eléggé divatjukat multák,mert nagy súlyuk, karbantartási igényük /festés/,huzatos redőnytokozatuk miatt.
A műanyagredőnyök térhódítása igen jelentős azonban felszerelésük módját az adott ablak beépítési technológiájával egyeztetni kell.
Létezik belőle,elölröl rá-,elölröl fölé,valamint közvetlenül fölé külső szerelőajtóval,vagy belső szerelőajtóval ellátott redőnytokos kivitel.
Az elölröl rászerelt redőnytokot általában olyan helyeken szoktuk alkalmazni ahol a rejtett fölészerelési technika nem oldható meg./felújitások,nem megfelelő áthidaló kialakítás/
Ezek a tokok az esetek többségében ahol nincsen toktoldó az ablakok fölé szerelve,ott az alsó záróléccel együtt belelóghatnak az ablak üvegfelületébe,említésre sem méltó módon zavarva a kilátást.
Az elölröl ablaksikon kivülre szerelt vakolható redőnytokokat,minden esetben hátulról egy toktoldóval vagy az erre a célra kialakított áthidaló résszel kell megtámasztani.
Késöbbiekben a redőnypalásthoz való hozzáférést az ablak külső sikja elötti lenyitható un szerelőajtón keresztül lehet biztosítani.
Az ablakra szerelt hőszigetelt redőnytokot csak belülről lehet szerelni.Előnye az,hogy nem kell az ablakot megfúrni a mozgató gurtni,zsinór bevezetéséhez,hanem közvetlenül a tokon keresztül húzhatjuk a palástot.
Viszont ha ennek a redőnytoknak nincsen már, vagy újonnan kialakított fogadó helye akkor jelentősen csökkentheti a nyílászáró magassági méretét,fénybebocsájtását stb./technikai rajzok/
Az aluminium redőnyökre nem térnék ki részletesen mert csak annyiban különböznek a fent említettektől,hogy ami ott műanyagból van az jelen esetben aluminiumból.
Vagyis a műanyag palástot,lefutót vagy lábat felváltja ugyanazon termék aluminium változata.

 

1. Erkélyajtó redőnnyel

 
erkelyajto redony
 
panel erkely ajto redony 
 
erkelyajto redony2
 

2. Panel ablak redőnnyel

 
panel ablak redony
 
panel ablk redony

CIKKEK - FONTOS TUDNIVALÓK

Közösség

  •  
     
    Tanácsadásért hívjon azonnal!
    +36309344654