nyillaszarocenter

Műanyag ablak, fa ablak ápolása

Hogyan ápoljam az új ablakaimat? Milyen karbantartási igénye van az ablakoknak?

Két részre kell bontani a kérdést, ablak alapanyag szerint, fa vagy műanyag. (alumínium személyes kérdések formájában emailben)

Fa ablak ápolása

Fa ablakoknál több törődést, gondozást kell biztosítanunk. A felület kezelt ablakoknak van egy általános ápolószerük, mellyel illik évente kétszer átkenni. Ez úgy történik, hogy az ápolószert egy puha textiliára öntjük és ezzel az anyaggal végig kenjük a nyílászáró felületét. Ha esetleg valahol sérülést észlelünk, akkor a megfelelő javitó kittel ki lehet javítani a sérült részt anélkül, hogy újra kelljen festeni.
Így megőrízhető a festett felület minősége akár 10 éven keresztül is.

Műanyag ablak ápolása

A műanyag ablakoknál jóval egyszerűbb a helyzet. A lényeg hogy klór tartalmú tisztítószerek használatát mellőzni kell, mondhatnám szigorúan tilos!
Az ablak profil megtisztítása valamilyen szappanféleség legyen ha lehet, mert így megőrzi eredeti fényét, színét a nyílászárója.
Súrolószereket ne alkalmazzon.
Az ablakok az idők folyamán ugyan elvesztik a porvonzó képességüket, de a huzamosabb ideig történő dörgöléssel újra lehet tölteni őket. Ajánlott valamilyen antisztatikus anyaggal való kezelés.

Az üveg tisztításra nem térnék ki bővebben, de a kalapácsot és a csiszolóvásznat ne használjuk!

CIKKEK - FONTOS TUDNIVALÓK

Közösség

  •  
     
    Tanácsadásért hívjon azonnal!
    +36309344654