nyillaszarocenter

Penészedik a lakás?

Gondolt már a nyílászárócserére?

Az Ön otthonában is jelen van a GOND, mely sosem jár egyedül? Ami ellen végtelen és haszontalan harcot folytat? Vagy mivel jelentéktelennek tűnik, nem is foglalkozik vele? A penész nem csak esztétikai probléma. Szabaduljon meg tőle egy életre! Mégis hogyan?

Ha otthonát veszi górcső alá, első látásra semmi különöset nem vesz észre rajta. És bele se gondol, hogy mennyi élőlénnyel lakik együtt olykor. A pókok, az éjjeli lepkék, a molylepkék az ősszel meleg légteret kereső büdös bogár vagy a réseket megtaláló hangyák népes családja- mind lakótársa lehet.

Azonban létezik egy láthatatlan ellenség, egy megfoghatatlan dolog, mely ellen néha reménytelen küzdelmet folytat.

Nem más, mint a penész. A penészes lakás valamint ház pedig nem egyszerű esztétikai probléma.

Ne éljen penészes otthonban!

A gond csőstül jön - szokták mondani. Ez a megállapítás különösen igaz a penészre.

A GOND, mely sosem jár egyedül. Sötét színével vagy éppen zöldes árnyalatú megjelenésével összerondítja a tiszta falat, a mintás tapétát. És olyan látványt nyújt, mintha egy hangyaboly tanyázna a falunkon. Miatta lepereg a vakolat; az igazán nedves közegben és gyakorta párásodó otthonban pedig akár belepheti a szekrényben tárolt ruhákat; és az ágymatrac valamint a szőnyeg sem lesz kivétel ez alól.

Ha nem elég a szelektált támadás, akkor igazi szőnyegbombázásban lehet része: ugyanis spóráival - melyeket a levegőbe bocsát – allergén anyagként komoly egészségügyi gondokat okozhat.

A penész csak nemes penész formájában az ételeken elviselhető, és ott okoz örömet nekünk egy - egy kulináris élmény során. Otthonában azonban az esztétikai gondok mellett, az Ön és családja egészségét is veszélyezteti.

Hogyan alakul ki a penész?

Vegyen elő egy nagy adag párás közeget, adjon hozzá nem megfelelő hőmérséklet-különbséget, valamint fűszerezze meg a nem megfelelő szellőzéssel.

A végeredmény pedig garantált. A recept tökéletes.

Egy otthon penészesedése általában, még önmagukban is aggodalomra okot adó tényezők kölcsönös és együttható eredménye.  A tökéletes hozzávalók: a hiányzó külső szigetelés, a belső szellőzés valamint a rendszeres és alapos szellőztetés hiánya. A kiváló minőségű nyílászárók vásárlása mellett, a páramentesítés – mint feladat – megoldásának hiánya; és a vízvezetékek nem ép korszerű változata is kompetensként szólhat a kérdéshez.

Küszöbölje ki a penészedést a nyílászárók cseréjével!

Ha támad a láthatatlan szörny, Ön a szokásos „megoldásokhoz nyúl”? Előveszi a teafaolajat, lefújja penészölővel a falat, és órákon keresztül böngészik a neten a jobbnál jobb, a gyakorlatban sokszor ki sem próbált penészölő módszerek elsajátítása érdekében?

Miért haszontalan és eredménytelen mindez?

Mert nem a probléma gyökerét húzza ki. Mint a gaz, mely állandóan újranő, míg meg nem találja a gyökerét.

A fentebbi problémás tényezők térnyerésének megakadályozást elsősorban az elavult nyílászárók cseréje oldhatja meg.

Még ma sem hiszi igazán?

Attól tart, hogy egy dunsztba kötött otthont kap végeredményként a nyílászárók kicserélése után? És a felújított otthon borítékolhatja a penész kialakulását - ha eddig elkerülte -, vagy annak még nagyobb térnyerésére számíthat?

Gyakori tévhit, hogy a penész megjelenése törvényszerű.

A párosodás kivédésére célszerű odafigyelni, különösen műanyag ablak használata mellett. (Erre vonatkozó tanácsokat olvashat előző cikkemben itt.) A tanácsok betartásával nem kell a penészedéssel számolnia új nyílászárók esetében sem.

Ez ma már nem kérdés…

A tökéletes és végleges megoldást a penészedésre a szigetelés és a szellőzés megjavítása jelentheti.

A nyílászárók cseréje egy rövidtávon kisebb befektetés, a hosszútávon penészmentes otthon érdekében. Keressen még ma!

CIKKEK - FONTOS TUDNIVALÓK

Közösség

  •  
     
    Tanácsadásért hívjon azonnal!
    +36309344654