nyillaszarocenter

Ablakcsere előtt áll? Ezt a hibát ne kövesse el!

Ablakost keres? A környezete igen színes választékot kínál, és úton útfélen szembe jön Önnel egy ablakcsere akció, egy ablakos vállalkozás; és ott van Elek bácsi is, az ezermester, aki a redőnycserétől, a kertészkedésen át, az ablakfelújításig mindenhez ért. Vagy mégsem?

Előfordulhat, hogy első körben olcsónak tűnik egy munka, azonban később jön rá, hogy „jóval többe kerül ez Önnek”, mint gondolta. Ráadásul egy szakmailag kiváló munkát végző nyílászárós sem kér el a profin kivitelezett munkáért sokkal többet, mint amit a silány kivitelezésért Öntől elkérnek. Így járt egyik ügyfelem is. Kíváncsi rá hogyan? Tanulságos sztori az körültekintő választásról.

Nem minden arany, ami fénylik. Különösen igaz ez a nyílászárók cseréjét illetően. A szakmai hiányosságok felesleges körökhöz és ablakon kidobott pénzhez vezetnek, szó szerint.

Így esett meg egyik, most már kifogástalan ablakkal rendelkező ügyfelemmel, hogy a munka kezdete előtt felmérésre invitált. Ahol árajánlatot téve, vártam a munka kezdetét. Azonban három hét elteltével szembesültem azzal, hogy a munkát mégsem velem végeztették el. Az ablakok ki lettek cserélve. No, nem a kompetenciám hiányossága miatt döntöttek másik szakember mellett, hanem a kecsegtető néhány ezer forintos spórolás lehetősége miatt.

Az ablakok cseréje megtörtént. Azonban nem akárhogyan. Nem csoda hogy hamarosan az ügyfél telefonhoz nyúlt, és meglepetésemre tőlem rendelte meg ismételten az ablakcserét! A végeredmény nem megfelelő volta miatt ugyanis újabb kört kellett fusson az ablakcserével.

Milyen problémák álltak elő a nem megfelelően kicserélt ablak miatt?

Az akkori műanyag ablak méretügyileg jóval kisebb volt, mint ami szükséges lett volna. Így a „szakember” toktoldókkal kiegészítve igyekezet orvosolni a problémát. A toktoldókkal kiegészített méret olyan sikeres volt, hogy ki lehetett látni az utcára. Az ablak 15-20 cm-rel volt kisebb a szükségesnél. A régi tok részei bent maradtak a falban.

Csupán 2000 Ft spórolás, azonban számos bosszúság - Megéri?

Három hét múlva kifogástalan és megfelelő méretű ablakkal, és elégedettséggel gazdagodott ügyfelem, munkám révén. Ekkor került fény a megdöbbentő tényre: az előttem nem éppen szakmailag kivitelezett munkáért mindösszesen 2000 Ft-tal fizettek kevesebbet, mint az általam elvégzett munkáért. Megérte mindez?

Milyen veszélyeket rejt a nem megfelelő ablakcsere?

Első blikkre számos „szakember” képes az ablakcserére. Azonban a szakmai tudással nem rendelkező megbízottak esetében gyakorta felüti a fejét egy probléma: elmaradnak bizonyos munkafázisok.

Ha korszerű ablaküveg beépítésénél elmarad a szigetelés, vagy a tokok megfelelő passzítása, esetleg a műanyag ablakokból hiányozik a merevítés; az elmaradt munkafázisok számos később jelentkező problémához vezethetnek. Az ablakfelújítás jóval többet jelent, mint az üveg kicserélését.

Ön inkább spórolja meg a tanulópénzt és a bosszúságokat!  Mert előfordulhat, hogy a valódi, szakmai tudással rendelkező ablakos által elvégzett munka sem kerül jóval többe, mint amit Öntől elkérnének silány munka elvégzése után. Azonban a végeredmény mindkét esetben magáért beszél. Ami pedig Elek bácsit illeti, inkább invitálja meg őt egy kávéra!

CIKKEK - FONTOS TUDNIVALÓK

Közösség

  •  
     
    Tanácsadásért hívjon azonnal!
    +36309344654